Carl de Wannemaeker

Carl is bedrijfsjurist met een economische invalshoek en gespecialiseerd in risicobeheersing. Hij heeft carrière gemaakt bij een marktleider in de olie-industrie, in verschillende landen en disciplines. Vanuit een stevig fundament met functies in Sales, Finance, Marketing/ IT is hij doorgegroeid naar Project Management en vervolgens verder gespecialiseerd in Governance, Risk en Compliance. Na zijn loopbaan in de olie-industrie is Carl als adviseur/ trainer in risico- en crisismanagement actief geweest. Voor vijf bedrijven heeft hij een nieuw compliance raamwerk met focus op veiligheidswetgeving uitgewerkt en geïmplementeerd. Dit alles met als opdracht compliance in te zetten om beter te presteren volgens de doelstellingen van de organisatie, met oog voor de context en belanghebbenden.

Deze GRC-praktijkervaring is verdiept, cum laude, door de postdoctorale opleiding aan de VU in Compliance en Integriteit met opleidingen over hard controls en psychosociale mechanismes.

Deze kennis en ervaring heeft hij als adviseur risk & compliance ingezet in de non profit sector bij een landelijk opererende woningcorporatie en daarna gedeeld in de corporatiesector door de oprichting van een werkgroep compliance en als initiatiefnemer/ kerndocent van de leergang compliance voor Aedes. Hoe bereik je aantoonbaar compliance control, met praktische bouwstenen.

Hij wordt geroemd voor zijn besluitvaardigheid, doelgerichtheid met zin voor integriteit en een open houding. Dit bouwt op een scherpe zin voor analyse, met soft skills met zoals humor, uitstekende luistervaardigheid en sterk coaching talent. Deze unieke mix leidt tot duurzame Governance, Risk en Compliance resultaten in complexe omgevingen.

dewannemaeker@ebbenpartners.nl

Carl